3.0 version

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

Bug with output text scrolling in iOS 7 will be corrected.

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

Command GET GPS DIRECTION will become obsolete.

New function will be added:

COMPASS_HEADING ()
returns current direction relative to true north, obtained from electronic compass (if present). Heading is defined by top side of program interface and is measured in degrees, from 0 to 360. If direction is undefined then returns -1.

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

New function will be added:

COMPASS_ACCURACY ()
returns current compass accuracy (if compass is present), measured in degrees. If accuracy is undefined or if interference is strong returns -1.

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

Functions GPS_POSITION_AVAILABLE() and GPS_DIRECTION_AVAILABLE() will become obsolete.

New function will be added:

GPS_COUNT ()
returns number of pending GPS positions.

Compass data will be always available (if compass is present).

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

Command GET GPS POSITION will become obsolete.

New command will be added:

GET GPS LAT x LON y ALT z SPD s CRS c HAC h VAC v
saves GPS latitude to [x], longitude to [y], altitude to [z], speed to [s], course to [c], horizontal accuracy to [h] and vertical accuracy to [v]. Latitude, longitude and course are measured in degrees, height and accuracy - in meters, speed - in meters per second. If parameter is currently undefined then returns -1. Accuracy value -1 means that respective data are invalid. Any parameter is optional, but at least one must be used. Parameters order is arbitrary.
Examples:
GET GPS ALT altitude
GET GPS LAT x LON y ALT z
GET GPS COURSE m(0) SPEED m(1)

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

GPS functionality will be updated:

To receive GPS data you need to turn on GPS with command SET GPS ON.
GPS data are accumulating as they arrive, and GPS_COUNT() function returns number of accumulated GPS locations.
Every GPS location contains latitude, longitude, altitude, speed, course, horizontal and vertical accuracies of current point. GPS data can be read with GET GPS command.

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

"my GPS position.txt" example will be modified:

Code: Select all

set gps on
print "Latitude","Longitude","Altitude"
print "--------","---------","--------"

loop:
while gps_count()
get gps lat x lon y alt z
print x,y,z
end while
goto loop

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

New example "GPS.txt" will be added:
Снимок экрана 24 нояб. 2013 г., 15.02.38 с Симулятора iOS.png
Снимок экрана 24 нояб. 2013 г., 15.02.38 с Симулятора iOS.png (48.23 KiB) Viewed 3039 times

wdmcdaniel
Posts: 21
Joined: Thu Nov 14, 2013 4:12 pm

Re: 3.0 version

Post by wdmcdaniel »

The new Version 3.0 with all these functions works great.

Is there a way a user defined function could have an optional parameter like Instr() and Mid$().

Thanks for the quick work implementing these.

User avatar
Mr. Kibernetik
Site Admin
Posts: 4786
Joined: Mon Nov 19, 2012 10:16 pm
My devices: iPhone, iPad, MacBook
Location: Russia
Flag: Russia

Re: 3.0 version

Post by Mr. Kibernetik »

wdmcdaniel wrote:The new Version 3.0 with all these functions works great.

Is there a way a user defined function could have an optional parameter like Instr() and Mid$().

Thanks for the quick work implementing these.
Thank you very much for your input!

If you mean that user function could have different number of parameters, then no. In this case user function should have another name. It is not allowed for user functions to have different number of parameters for the same function name.

Post Reply